Om meg

Jeg er ei jente født på slutten av 80-tallet som for tiden tar mastergrad i landskapsarkitektur ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap i Ås, der jeg også er bosatt for øyeblikket. Jeg er aktiv i studentlivet og medlem av studineforeningen Collegium Alfa, hvis mål er å fremme medlemmenes karrieremuligheter gjennom samarbeid og samhold. Det er utrolig givende å ta aktiv del i foreningslivet ved UMB, og av det lærer jeg masse hele tiden. Jeg jobber for tiden i en dyrebutikk ved siden av studiene, og har gjort det i nærmere 6 år nå.

Ved siden av studiene er hund min største fritidsinteresse. Det startet allerede da jeg var liten, og er til dags dato noe av det jeg bruker mest av min fritid på. Jeg begynte aktivt med hund i 2006. Tidligere har jeg studert et år med husdyrvitenskap ved UMB, der jeg fikk mye god lærdom også om hund, da spesielt innenfor ernæring. Mine interesser innenfor hund er i hovedsak avl, helse, ernæring og det sosiale aspektet ved det å være hundeeier. Foruten det er agility den hundesporten som jeg foreløpig finner mest treffende, men jeg er åpen og vil stadig prøve noe nytt på den fronten. Per i dag har jeg selv to hunder. Eldstemann er en portugisisk vannhund tispe på 7 år, yngstemann er en papillon tispe på snart ett år. De er to veldig ulike hunder som jeg har veldig ulike ambisjoner for, selv om de begge er en viktig del av familien.


I fremtiden ser jeg for meg å fortsette et aktivt liv med hund. Jeg har alltid hatt en sterk interesse for avl, og har som målsetning å en gang i fremtiden få til å avle frem egne hunder etter mine prinsipper og det jeg synes er viktig. Jeg er opptatt av ærlighet og åpenhet, og vil aldri begynne avl med mindre jeg er sikker på at jeg har ei tispe som oppfyller de kravene jeg og omverden har til den respektive rasen. Det er i første omgang Leja, papillonen, som vil bli vurdert som aktuell for avl (les mer på hennes side), men planene rundt det er ennå diffuse og avhengige av hvordan hun utviker seg fremover. Enn så lenge fortsetter jeg stadig å lære mer om de tingene jeg bryr meg om så grunnlaget blir så bra det kan bli.
Ta gjerne kontakt med meg ved spørsmål om portugisisk vannhund eller papillon. Jeg slår mer enn gjerne av en prat når temaet hund er aktuelt!


Mail: mariadurucz (@) gmail.com  (fjern mellomrommet)